Ik ben Bob van den Berg een geboren Rotterdammer die al enige jaren met zijn gezin in Capelle aan den IJssel woont. Het brood met beleg verdien ik als Inkoper bij het Ministerie van Defensie in Utrecht.

 

Door een chronische aandoening aan mijn rug en de ziekte colitis ulcerosa heb ik mijn leven jaren geleden anders moeten indelen waardoor mijn passie voor fotografie is ontstaan. Achter elk nadeel schuilt een voordeel want het is een verslaving waar ik veel voldoening uithaal. Naast een geboren autodidact te zijn heb ik diverse cursussen fotografie en beeldbewerking gevolgd. ​​Mijn voorkeur gaat vooral uit naar landschap, stadsfotografie en buitenportretten en deze op een niet alledaagse manier vast te leggen.

 

De koptekst "Photography helps people to see" heb ik niet voor niets gekozen. Fotografie betekent voor mij goed kijken, anders kijken en vooral genieten van de omgeving of het nu goed of slecht weer is. Wie tussen de regels door leest ziet dat dit een dubbele betekenis voor mij heeft. Vaak ga ik erop uit met mijn camera en blijf ik me verwonderen. Ik probeer het ongewone van het gewone te onderscheiden, het bijzondere van het alledaagse.